Het tankstation van de familie Nota is een begrip in Sint Nicolaasga en omgeving. Grondlegger van deze bedrijstak was vader Yme Nota, die in de begin van de zestiger jaren naast de smederij met de zogeheten 'witte pomp' startte. Als eerste in de Friese Zuidwesthoek had hij ook een LPG-pomp. Na de oliecrisis in het begin van de jaren zeventig schakelde Nota over op de merkpomp. Sindsdien werd er onder de vlag van BP brandstof verkocht; later is dat Esso geworden. Zijn twee zoons introduceerden eind zeventiger jaren als één van de eersten in Nederland een creditcard-installatie waarmee het mogelijk werd om 24 uur per dag bij de Nota's te kunnen tanken.        
Aan de buitenpaal wordt zowel bank en giro kaarten alsmede de meest bekende kaartmaatschappijen geaccepteerd.Voor wie niet met een kaart kan of wil tanken wordt bij Nota's Smederij de klanten nog ouderwets geholpen.

Een waardebon in ruil voor de spaarpunten na een tankbeurt bij Nota's Smederij in Sint Nicolaasga. De Sint Nyk Bon kan bij een groot aantal bedrijven in het dorp worden ingeleverd. Met een spaarkaart krijgt men bij elke tankbeurt automatisch spaarpunten bijgeschreven. Die punten kunnen ingewisseld worden voor een Sint Nykster Bon

Een twaalftal bedrijven in Sint Nicolaasga doet mee. Dat aantal kan worden uitgebreid. Het gaat om  Bosma Groene Vakzaak, Bar-cafetaria de Gaast,  supermarkt Jumbo, Versmarkt Jellesma, Van der Leest Textiel en Mode, drogisterij De Magneet, restaurant Hjir Is ‘t , B. J. Minnema Electronica, sportcentrum Gymplaza - Nota tweewielers en Nota's Benzinestation en woninginrichter Jaring de Wolff.


'Wy wolle ús fêste klanten ekstra foardiel biede'

Klanten die een tankpasje van Esso-tankstation Nota in Sint Nicolaasga in hun bezit hebben, kunnen voortaan korting krijgen in de fietsenzaak. Daarmee krijgt de zogenaamde creditcard / servicekaart nu tevens de functie van klantenkaart. 'Men krijt tsien prosint koarting as hja hjir in twatsjiller of fytsûnderdielen keapje'.
Het tankstation van Piet en Harry Nota werkt al sinds 1978 met een creditcard / servicekaart, het werd tijd om die pas op te waarderen als klantenkaart.